Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

25.12.2017: Red-ohjelmointikieli aikoo omaksua Red Community Tokenin

Ohjelmointikieli Red suunnittelee ottavansa vuonna 2018 käyttöön oman kryptokolikkonsa. Sen nimeksi valittiin Red Community Token (RCT). Sen taakse aiotaan perustaa Red Foundation -niminen säätiö. Säätiön rekisteröimiseksi jätettiin hakemus Ranskassa aikaisemmin vuonna 2017.

RCT:lle nimetään ohjelmointikielen omilla nettisivuilla seuraavanlaisia käyttötarkoituksia:

 • kolikkojen omistajat saavat äänestysoikeuden: he voivat vaikuttaa ohjelmointikielen kehityskulkuun, äänestää minkälaisia ominaisuuksia siinä käytetään jne.
 • omistajat voivat myös tukea esimerkiksi ohjelmointityötä.
 • muilta yhteisön jäseniltä voidaan ostaa erilaisia palveluita, kuten konsultointia ja ohjelmointivirheiden etsimistä.

Merkittävä osa Red Community Tokeneista tulee olemaan edellä mainitun säätiön hallussa. Tokeneilla tullaan palkitsemaan esimerkiksi blogipostausten julkaisemisesta, dokumentaation kirjoittamisesta, ja tietenkin varsinaisista koodikontribuutioista, mutta myös muista toimista, jotka auttavat kehittämään ja edistämään Red-kieltä.

Aikaisemmin Redille ”työtä”, tai työtä, tehneet tahot tulevat saamaan ensimmäisenä pääsyn RCT-antiin. Sitä ennen säätiön säännöt ja muut lakisääteiset seikat mietitään valmiiksi.

Red Community Tokenin anti tapahtuu useassa vaiheessa. Varhaisin on tammikuussa 2018, jolloin järjestetään Initial Coin Offering -anti. Sillä yritetään tavoittaa enkelisijoittajia. Sen jälkeen on vuorossa RCT:n ennakkomyynti, ja pian sen jälkeen tokenit ovat avoimilla markkinoilla kaikkien hankittavissa. ICO-kierroksella pyritään saamaan riittävästi varoja kattamaan myöhemmät vaiheet, joista lisätietoja Red-ohjelmointikielen nettisivuilla julkaistussa uutisessa aiotaan paljastaa tulevina päivinä.

Mikä on Red-ohjelmointikieli?

Redin kehittäjät kutsuvat luomustaan full-stack -kieleksi, siis sellaiseksi, jolla voi tehdä korkean ja matalan tason tehtäviä. Vuonna 2011 ilmestynyt Red perustuu REBOL-nimiseen ohjelmointikieleen. Redin merkittävimmiksi ominaisuuksi listataan sen nettisivuilla käyttäjäystävällistä syntaksia, erityisen monipuolista datatyyppien settiä — niitä on yli 50 kappaletta — ja sitä että se vaatii vain hyvin niukalti muistia, sekä että valmiin suorituskelpoisen tiedoston koko on jopa alle megatavun luokkaa.

Muutoksia suunnitelmaan 9.1.2018

Red-ohjelmointikieli uutisoi tiistaina 9. tammikuuta kutsuvansa sittenkin kolikkoaan nimellä RED, sillä aikaisempi RCT varattiin käytettäväksi jossakin toisessa projektissa. RED-tokenien myynti tapahtuu tammikuun 2018 aikana seuraavan aikataulun mukaisesti:

 • 8.–11.1.: yksityissijoittajat
 • 12.–15.1.: ”varhaiset linnut”
 • 16.–31.1.: kaikille avoin

RED-kolikoita on yhteensä 200 miljoonaa kappaletta, jotka jaetaan seuraavasti:

 • 10% yksityissijoittajille
 • 30% ICO-vaiheen aikana ostaneille
 • 15% Red-kielen kehittäjille
 • 35% Red Foundation -säätiölle
 • 10% markkinointiin ja muuhun toimintaan

RED-tokenien tilanne 15.1.2018

Nettiosoitteessa ico.red-lang.org sijaitsevalla laskeutumissivulla mainitaan kaikkien 48 miljoonan RED-tokenin varatun huolimatta siitä, että myyntijakso starttasi seitsemän päivää sitten, ja että se on käynnissä vielä 16 vuorokauden ajan, ja huolimatta suhteellisen tiukoista ostajakriteereistä:

RED-yhteisö ei voi hyväksyä tokenien varauspyyntöjä kansalaisilta, jotka ovat Bangladeshista, Boliviasta, Kiinasta (mukaan lukien Macao ja Hongkong) — eikä myöskään Taiwanista, jonka Kiina katsoo kuuluvan sille, mutta joka itse katsoo olevansa itsenäinen valtio. Varauskielto koskee myös Ecuadoria, Islantia, Kirgisiaa, Vietnamia ja erityisen merkittävää talousaluetta, Yhdysvaltoja.

Suomen kansalaiset ovat voineet varata RED-valuuttaa, silloin kun sitä oli vielä jäljellä, lähettämällä valokuvan passistaan ja toisen valokuvan henkilöstä, jolle passi on osoitettu, sekä ilmoittamalla oman Ethereum (ETH) -osoitteen ja henkilötiedot.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/62. Sivua on katsottu 1803 kertaa.

Red-ohjelmointikieli aikoo omaksua Red Community Tokenin on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 3 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita