Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Olet täällä: Artikkelit

Kryptovaluuttojen tulevaisuuden ennustaminen

Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen tulevaisuuden ennustaminen, etenkin etukäteen, puhuttaa alati suurempia ihmismääriä, sillä viime viikkojen BTC-arvon loikkaaminen maagisen 10 000 euron yli on tuonut kryptovaluutoille runsaasti huomiota.

Yahoo! Finance arvelee kryptovaluuttojen markkinoiden kypsyvän ja tasoittuvan ajan kanssa, ja samalla lainsäätäjien huomion suuntautuvan niihin. Myös keskuspankit, arvelee Yahoo! Finance, joutuvat tunnustamaan bittirahan olevan täällä pysyäkseen. Kiinassa kryptovaluutat on valtiovallan toimesta kielletty kokonaan, mutta toista ääripäätä edustavat valvonnan puuttuminen. Noiden kahden äären välillä seisoo esimerkiksi Japani, jossa kryptovaluutat on tunnustettu yhtä käyviksi valuutoiksi kuin Japanin jeni ja muut fiat-valuutat.

Vasta kourallinen maailman maita on ottanut kryptovaluutat päätöksenteon kohteeksi. Se tullee muuttumaan vuoden 2018 aikana. Lainsäätäjät joutuvat miettimään mikä on niiden tapa suhtautua Bitcoiniin ja muihin digitaalisiin valuuttoihin. Yksityisten raha-alalla toimivien tahojen joukossa mielipide bitcoineista et al. on yhtä monipuolinen kuin valtiovallankin edustajien sakissa: JP Morgan arvelee Bitcoinin olevan samanlainen kupla kuin Hollannin tulppaanimania pari vuosisataa sitten. Toisaalta keskuspankki Yellen tarkkailee säännöllisesti kryptovaluuttojen vaiheita. Myös Warren Buffet pitää bitcoinin hinnan paisumista puhkeamistaan odottavana kuplana, mutta Etelä-Koreassa harkitaan josko bitcoinien ostamiseen ja myymiseen voisi tarjota verohelpotuksia.

Vuoden 2018 puolella arvelee Yahoo! Financen analyytikko BTC:n arvon olevan mitä tahansa 5000:n ja 50 000:n Yhdysvaltain dollarin välillä. BTC:n hinnan nouseminen tullee hidastumaan samalla kun vaihtoehtoiset kryptovaluutat, niin sanotut altcoinit, kehittyvät ja tulevat suositummiksi.

*Forbesin_ joulukuussa 2017 julkaistussa jutussa 10 Predictions For The Next 5 Years Of Crypto esitetään, että Bitcoinin hinta tulee ajan myötä ohittamaan 100 000 USD:n virstanpylvään. Tämä väite perustuu osittain siihen havaintoon, että alkuvuoteen 2017 nähden on loppuvuodesta tehty sata kertaa enemmän Bitcoin-transaktioita mitattuna Yhdysvaltain dollareina. Satakertainen vaihdon määrä ei Forbesin mukaan sisällä vielä useimpia ison luokan toimmijoita, jotka ovat toistaiseksi pitäneet varansa niistä erossa halutessaan nähdä mihin suuntaan lievästi sanottuna volatiilit kryptovaluutat kehittyvät.

CNBC:n 27. marraskuuta 2017 päivätyssä uutisjutussa arvellaan Bitcoinin olevan vuoden 2018 lopussa 40 000 USD:n arvoinen. Väitteen esitti Michael Novogratz, joka on aikaisemmin hoitanut rahastoja Fortress Investment Groupille. Novogratz ehdottaa mattimeikäläisiä sijoittamaan kryptovaluuttoihin enintään 1–3 prosenttia nettoarvostaan, ja varakkaimpien sijoittajien enintään 10 prosenttiyksikköä. Bitcoinin lisäksi Michael Novogratz uskoo Ethereumin (ETH) voivan helposti olla ensi vuoden lopussa kolme kertaa niin arvokas kuin se on tänään.

Pisimmälle tulevaisuuteen visioi alankomaalainen miljonääri Marc van der Chijs, joka marraskuussa povasi Business Insiderille bitcoinien olevan 150 000 USD:n sarjassa vuonna 2021. Miljonääri, joka loi omaisuutensa myymällä videoalan yrityksen Alibaballe noin neljällä miljardilla Yhdysvaltain dollarilla, ei usko vielä olevan myöhäistä sijoittaa kryptovaluuttaan. Tätä väitettä hän perustelee ajatuksella, että Bitcoinin määrä on lukittu 21 miljoonaan kappaleeseen eikä niitä muodosteta enempää, mutta niiden kysyntä tulee kasvamaan moninkertaisesti nykypäivään nähden.

Kryptovaluuttojen tulevaisuuden ennustaminen on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita