Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Olet täällä: Artikkelit

Millä perusteilla Coinbase listaa kryptovaluuttoja?

Coinbase — Yhdysvalloista käsin maailmanlaajuisesti toimiva näyteikkuna kryptovaluuttoihin — uutisoi syyskuussa 2018 asettaneen itselleen tavoitteeksi listata kaikki sellaiset kryptovaluutat, jotka sekä noudattavat paikallisia lakeja, että täyttävät Coinbasen kriteerit.

Tällä hetkellä Coinbasesta voi ostaa ja myydä, ja tietenkin säilyttää, sekä alkuperäistä Bitcoinia (BTC), sekä sen uudempaa varianttia Bitcoin Cashia (BCH), Ethereumia (ETH), Ethereum Classicia (ETC), sekä Litecoinia (LTC) ja 0x:ää (ZRX). Niiden lisäksi palveluun on juuri lisätty Basic Attention Token (BAT) sekä Amerikan dollariin perustuva, niin sanottu ”stablecoin”, USD Coin (USDC).

Edellä listattujen kryptovaluuttojen, ja tähän termiin sisältyy tässä yhteydessä kaikki kolikot, tokenit, forkit, keräiltävät kohteet jne., joukko tulee kasvamaan sekä maailmalla että Coinbasen inventaariossa. Coinbase pyrkii lisäämään uusia kryptovaluuttoja sillä tavalla, että osa niistä tulee olemaan käytettävissä (ostettavissa, myytävissä, säilytettävissä Coinbasessa) vain tietyn maantieteellisen alueen sisällä. Esimerkiksi kryptovaluutta X:n kanssa voi tehdä kauppaa vain Euroopan sisällä, kryptovaluutta Y:n kanssa vain Yhdysvalloissa.

Uuden kryptovaluutan lisääminen Coinbaseen ei toistaiseksi sisällä hakemusmaksua. Hakemusmaksu saatetaan ottaa käyttöön mikäli myyntiartikkeleiden hakemusten määrä kasvaa suureksi. Hakemusmaksu voidaan ottaa käyttöön myös silloin jos kryptovaluutan tarjoamisesta markkinoille koituu kustannuksia.

Coinbase säilyttää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitä tahansa kryptovaluuttaa — vaikka asianomainen kryptovaluutta noudattaisia paikallisia lakeja ja asetuksia.

Kuinka lähettää kryptovaluutan hakemus Coinbaseen?

Se tehdään täällä.

Mitkä ovat ne kriteerit, joiden on täytyttävä, että kryptovaluutta (mahdollisesti) hyväksytään Coinbaseen?

Tässä alapuolella on eräitä valintakriteereitä. Luettelo sisältää noin kolmasosan niistä seikoista, joiden on täytyttävä myönteisen päätöksen saamiseksi.

  • Kryptovaluutan on edustettava joko uutta tai paranneltua teknologiaa, joka ratkoo ongelmia, luo uusia markkinoita, vastaa kysyntään tai luo arvoa.
  • Sen on mahdollistettava taloudellisen vapauden ideaa: yksilöllä on kyettävä kontrolloimaan omaa omaisuuttaan ja varallisuuttaan.
  • Teknologiaan pääsee käsiksi kuka tahansa joko kännykälllä tai Internetin avulla.
  • Systeemi on julkinen, se ei ole keskusjohtoinen, ja sen luotettavuusmalli perustuu blockchainiin.
  • Lähdekoodi on avointa, se on hyvin dokumentointua ja testattua.
  • Järjestelmästä on jo olemassa vähintään toimiva alfa-versio, tai beeta-versio joko testnetissä tai mainnetissä.
  • Sen kehittäjät ovat osoittaneet reagoivansa asianmukaisesti tilanteeseen, jossa heille on raportoitu esimerkiksi ohjelmointivirheestä heidän järjestelmässään.
  • Kryptovaluutan perustajilla ja johtajilla on oltava kokemusta ja pätevyyttä hoitaa tehtävänsä.
  • Järjestelmästä on saatavilla selkeä ns. roadmap, eli aikajana, joka osoittaa projektin kehitysvaiheet ja järjelliset virstanpylväät.

Millä perusteilla Coinbase listaa kryptovaluuttoja? on saanut pisteet 7,5 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 2 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita