Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

21.12.2017: Bitcoinin arvo tippuu nollaan, povaa kuplaennustaja

Russia Todaylle kommentin antanut sijoittaja Peter Schiff — joka tunnetaan luultavasti parhaiten vuoden 2008 asuntokuplan puhkeamisesta Yhdysvalloissa — arvelee Bitcoinin tippuvan nollalukemiin ja monien siihen rahansa kiinnittäneiden tahojen menettävän kaiken.

Hän arvelee sellaisten henkilöiden, jotka sijoittivat Bitcoiniin rahaa vuosia sitten, ja vielä niinkin äskettäin alkuvuodesta 2017, voivat hyvinkin voida rahastaa sijoituksellaan ja tehdä hyvän tilin. Schiffin mukaan Bitcoinin ja muiden sellaisten digitaalisten valuuttojen vaihtoarvon putoavan nollaan, tai hyvin lähelle nollaa, ja tällä hetkellä sen arvo on hyvä vain, koska sitä ostetaan ja kurssi on siten nousujohteinen. Siinä vaiheessa kun kurssi lakkaa kiipeämästä, kupla puhkeaa.

Sijoittaja muistuttaa, ettei Bitcoinissa ole arvoa, ettei sitä voi käyttää kuin rahaa. Se on sellaiseen liian hidas, kallis ja haavoittuva. Koska ei ole mitään rahaa sillä miten paljon bitcoin-nimisiä valuuttoja, kuten Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, luodaan, niistä tulee arvottomia. Peter Schiff muistuttaa samalla, että myös perinteisissä valuutoissa on omat ongelmansa.

RT:n laskelmien mukaan Bitcoinin arvo on noussut 2000 prosenttia vuoden 2017 varrella. Digitaalisten valuuttojen, siis kryptovaluuttojen, markkina-arvo on nousemassa 650 miljardin Yhdysvaltain dollarin tienoolle ja päivittäin digivaluuttoja vaihdetaan 50 miljardin USD:n edestä. Alkuperäisen Bitcoinin (BTC:n) osuus kryptovaluuttojen markkinoilla on laskemaan päin: nyt se on 44 prosenttia kaikista kun vuoden alussa se oli 85 prosenttiyksikköä.

Bitcoinin arvo tippuu nollaan, povaa kuplaennustaja on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita