Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

13.1.2018: Nordea kieltää salaisesti työntekijöitään omistamasta kryptovaluuttaa

Suomessa nykyisin päämajaansa pitävä, mutta Ruotsista lähtöisin oleva, Nordea Bank AB on Twitterissä julkaistujen väitösten mukaan asettanut yrityksen työntekijöille mahdollisesti laittoman käytännön: työntekijät eivät saa omistaa tai vaihtaa bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja.

Jättipankin Björn Wahlroos paljasti jo vuonna 2014 suhtautuvansa kryptovaluuttoihin skeptisesti. Hän ei ole innostunut esimerkiksi Bitcoinin inflaatioilmiön puuttumisesta. Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull on hionut mielipiteensä Wahlroosia terävämmäksi kutsumalla Bitcoinia vitsiksi ja absurdiksi.

Nyt Twitterissä julkaistu lyhytviesti epäillyltä Nordean työntekijältä, joka käyttää Twitterissä “kahvaa” @samisin, selventää Nordean komentavan ainakin Ruotsissa kaikkia palkollisiaan hankkiutumaan eroon kryptovaluutoistaan ja lopettamaan niiden kanssa touhuamisen. Se koskee sihteereitä, it-osastoa, siivojia — kaikkia pankin työntekijöitä.

Pankkialan ammattiliitto Ruotsissa, Finansförbundet, joka edustaa 33 000 jäsentä, pitää tiistaina 16. tammikuuta palaverin Nordean asettaman — mahdollisesti laittoman — kryptovaluuttakiellon vuoksi.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/69. Sivua on katsottu 1680 kertaa.

Nordea kieltää salaisesti työntekijöitään omistamasta kryptovaluuttaa on saanut pisteet 7,7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 3 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita