Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

19.1.2018: Sveitsin valtiovarainministeri ehdottaa: tehdään Sveitsistä "kryptovaltio"

Sveitsin keskiosassa sijaitsevassa Zugin kantonissa toimii lukuisia blockchain-yrityksiä, kuten Ethereum Foundation. Zugissa paikallishallinto tukee kryptovaluuttaan perustuvaa liiketoimintaa. Nyt Sveitsin valtiovarainministeri ja liikemies Johann Schneider-Ammann vihjailee lehdistölle antamassaan kommentissa Zugin “Kryptolaakson” — hän viittaa tuolla termillä Yhdysvaltain teknologiayritysten keskittymään, Silikonilaaksoon — voivan aivan yhtä hyvin laajeta “kryptovaltioksi”.

Hän tarkoittaa sillä, että finanssimaailmassa kryptovaluuttojen ilmestyminen on merkkihetki, jota voi verrata neljänteen teolliseen vallankumoukseen, ja että asioita on tarkasteltava siltä kannalta. Hän toivoo sveitsiläisten miettivän mitä mahdollisuuksia kryptovaluutat voivat avata. Schneider-Ammann pyrkii toki itsekin tunnistamaan mahdollisuuksia, mutta myös riskejä, ja päättämään onko harkittava asia tulevaisuuden liiketoimintaa. Hän ei halua vielä säännöstellä kryptovaluuttoja, sillä niistä saadut kokemukset ovat liian vähäisiä eikä ole selvää mihin suuntaan kryptovaluuttoihin perustuvat innovaatiot kehittyvät.

Lukuisat blockchain-yritykset katsovat Sveitsin olevan houkutteleva laukaisualusta toiminnalleen, sillä Sveitsi ei ole Euroopan Unionin jäsen eikä se siten joudu antamaan merkittävästi periksi esimerkiksi Ranskalle, joka suhtautuu kryptovaluuttoihin lähes vihamielisesti. Ranskan talousministeri paljasti tiistaina aikovansa koota työryhmän kehittämään säännöksiä, joilla kryptovaluutat saadaan aisoihin. Talousministeri Bruno Le Mairen mukaan Ranska haluaa vakaan talouden ja hylkää spekuloinnin sekä bitcoineihin liittyvät “häiriöt”.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/70. Sivua on katsottu 1384 kertaa.

Sveitsin valtiovarainministeri ehdottaa: tehdään Sveitsistä "kryptovaltio" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita