Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

31.5.2019: Money Button avasi Paymailin

Money Button uutisoi blogissaan toukokuun viimeisenä päivänä, ettei meidän ihmisten tulisi käyttää pitkiä, satunnaisia merkkejä sisältäviä litanioita, kuten Bitcoin-osoitteita. Sellaisten kryptisten merkkijonojen sijaan ihmisten tulisi nähdä nimiä — ne on helpompi muistaa ja kirjoittaa esimerkiksi kännykän kosketusnäytöllä.

Money Button kehitti edellä mainitun ongelman selvittäjäksi Paymailiksi kutsumansa identiteettiprotokollan. Se poistaa käyttäjien silmiltä Bitcoin-osoitteiden kaltaiset pitkät merkkilitaniat parantaen siten käyttökokemusta. Bitcoin-osoitteiden sijaan Paymail hyödyntää tavallisia sähköpostiosoitteita muistuttavia merkkijonoja.

Esimerkiksi Bitcoinit.netin oma Paymail osoite on:

bitcoinit@moneybutton.com

Paymail-osoite muistuttaa siis tyypillistä sähköpostiosoitetta, mutta sillä erolla, että Paymail-osoitteen pääte on ainoa muotoa @moneybutton.com. Etuosa voi sisältää latinalaisen aakkoston kirjaimia, sekä numeroita, ja eräitä välimerkkejä.

Paymailin kehittänyt Money Button sai apua ja oli yhteistyössä nChainin, Handcashin, Centbeen sekä Electrum SV:n kanssa.

Tällä hetkellä uuden Paymail-osoitteen varaaminen maksaa yhden Yhdysvaltain dollarin verran, eli noin 0,88 euroa. Mikäli osoitetta varaava taho pystyy osoittamaan omistamansa osoitteessa esiintyvän nimimerkin tai nimen jossakin sosiaalisen median palvelussa, hän saa osoitteen alennettuun hintaan.

Testaa Money Buttonia

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/101. Sivua on katsottu 860 kertaa.

Money Button avasi Paymailin on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita