Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

2.7.2019: Nouriel Roubini kutsuu Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja "shitcoineiksi"

Heinäkuun 2. ja 3. päivä Taipeissa järjestetyssä Asia Blockchain Summit 2019:ssä vieraillut Nouriel Roubini kutsuu kryptovaluuttoja — mukaan lukien Bitcoinia (BTC) — ”shitcoineiksi”. Kommenttinsa hän esitti Bloombergille. Bloombergin edustajan kanssa Roubini keskusteli maailmanmarkkinoista ja -taloudesta lähes 24 minuuttia. Bloombergille tehty haastattelu on katsottavissa sen YouTube-kanavalta, tai suoraan tästä osoitteesta.

Roubinin kommentti liittyen kryptovaluuttoihin alkaa haastattelun loppuvaiheilla, kun haastattelija johdattelee keskustelun Bitcoiniin mainitsemalla kuinka kulta, sekä Bitcoin ja kryptovaluutat, ovat yllättäen ryhtyneet liikkumaan ja keräämään nostetta, ja että juuri sen takia he ovat saapuneet Asia Blockchain Summitiin. Haastattelija kysyy Roubinilta suoraan:

Is it [bitcoin, toim.huom.] really a store of value?

Roubini vastaa selkein sanoin, ettei se ole, ja ettei sitä käytä kukaan — ei edes se lohkoketjukonferenssi, jossa he vierailivat. Roubini sanoo:

They’re not. First of all — first of all — gold went up 10 per cent, and now down again. Uhm, crypto currencies are not even currencies. They’re a joke. To be a currency you have to be a unit of account. No goods or services are pricing in bitcoin or any other shitcoin. It’s not a store of value, stable. The price of Bitcoin is falling literally in a week — how much? 30 per cent, OK? Goes up 20 per cent one day, collapses the next for about 30 per cent, and is not means of payment. Nobody, not even this blockchain conference, accepts bitcoin for paying for the conference fees, cause you can do only five transactions per second with bitcoin. With a VISA system you can do 25 000 transactions per second. There is a fintech revolution where billions of people are using digital money for billions of transactions a day.

Roubini myöntää fintech-vallankumouksen olevan käynnissä, muttei usko lohkoketjupohjaisten kryptovaluuttojen olevan ”rahan tulevaisuus”, vaan esimerkiksi Alipayn ja PayPalin olevan. Kryptovaluuttoja hän pitää vain suurena rikollisena petoksena. Vaikka Bitcoin on ollut olemassa jo vuosikymmenen ajan, valtaosa lohkoketjuteknologioita hyödyntävistä palveluista liittyy pelaamiseen, kuten CryptoKittiesiin, ja keskitettyjen kryptopörssien toimintaan. Keskitetyissä pörsseissä kryptovaluuttojen omistajat ja myyjät vaihtavat ”yhden shitcoinin toiseen”. Mies uskoo, ettei kryptovaluuttoja tosiasiassa käytä maailmanlaajuisesti kuin noin 20 miljoonaa ihmistä.

Nouriel Roubini on Roubini Macro Associates -nimisen yrityksen toimitusjohtaja. Roubini Macro Associates on, kuten sen nimestä voi lukea, makrotalouteen erikoistunut, Nouriel Roubinin tietotaitoa ja puheenlahjoja myyvä yritys.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/102. Sivua on katsottu 679 kertaa.

Nouriel Roubini kutsuu Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja "shitcoineiksi" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita