Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

15.5.2019: Finanssivalvonta (FIN-FSA) edellyttää virtuaalivaluutan tarjoajia rekisteröitymään

Finanssivalvonta julkaisi 15. toukokuuta 2019 lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan millaisia muutoksia niin Euroopan Unionin kuin Suomenkin alueen ”kryptoskene” kokee marraskuun 2019 alussa. Tiedotteen otsikko summaa erinomaisesti mistä on kyse: Virtuaalivaluutan tarjoajat rahanpesun estämisen valvonnan piiriin — Valvonta ei tuo virtuaalivaluuttoja sijoittajansuojan piiriin.

Suomessa nyt toimivien virtuaalivaluutan tarjoajien — tällä tarkoitetaan sekä sellaisia tahoja, jotka ovat julkaisseet omia virtuaali- eli kryptovaluuttoja, mukaan lukien Initial Coin Offering (ICO) -kierroksia toteuttaneita tahoja, että myös virtuaalivaluutan vaihtopalveluita, ja yllättäen myös lompakkopalveluiden tarjoajia — on rekisteröidyttävä Finanssivalvontaan päivämäärään 18.8.2019 mennessä.

Ei mitään suojaa

Finanssivalvonta tylyttää niitä virtuaalivaluuttoihin sijoittavia, tai niillä spekuloivia, matti- ja maijameikäläisiä toteamalla lehdistötiedotteessaan, ettei edellä mainitusta rekisteröitymisestä ole heille varsinaista hyötyä. Virtuaalivaluuttojen sijoittajat ynnä muut eivät nimittäin pääse nauttimaan sijoittajansuojasta. Esimerkiksi Nordnet tarjoaa perinteisempiin sijoitustuotteisiin rahaa laittaville tahoille 250 000 Ruotsin kruunun suuruisen takuun. Se koskee niin yksityisiä asiakkaita kuin organisaatioitakin. Neljännesmiljoona Ruotsin kruunua on noin 23 270 euroa. Sen lisäksi, mikäli Nordnet itse joutuisi konkurssiin, asiakkaat olisivat oikeutettuja enintään 100 000:n Ruotsin kruunun, noin 9300 euron, talletustakuuhun. Sekin on nuppikohtainen.

Kenen ei tarvitse rekisteröityä Finanssivalvontaan?

  1. Jos elinkeinonharjoittaja tarjoaa virtuaalivaluuttoihin liittyviä palveluja rajatussa verkossa — ei siis avoimesti kenen tahansa kanssa.
  2. Mikäli elinkeinonharjoittaja tarjoaa virtuaalivaluuttoihin liittyviä palveluja vain satunnaisesti muun ammattitoiminnan yhteydessä.
  3. Sellaisia virtuaalivaluuttoja, jotka ovat keskuspankkien ja muiden viranomaisten julkaisemia.

(Lähde)

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/100. Sivua on katsottu 775 kertaa.

Finanssivalvonta (FIN-FSA) edellyttää virtuaalivaluutan tarjoajia rekisteröitymään on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita