Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

07.05.2019: Binance kertoo menettäneen 7000 BTC:tä hakkereille

Keskitetty kryptopörssi Binance, joka hiljattain päätti keskeyttää Bitcoin SV:n (BSV) ostamisen ja myymisen, uutisoi tiistaina 7. toukokuuta 2019 havainneensa järjestelmässään suuren tietomurron. Hakkerit tai kräkkerit olivat Binancen julkistaman tiedotteen mukaan väitetysti kyenneet pääsemään käsiksi suureen määrään käyttäjien API-avaimia, kaksisuuntaisen varmistusmenetelmän koodeja, ja mahdollisesti muuhunkin arkaluontoiseen informaatioon. Tunkeutujat hyödynsivät informaation keräämisessä useita eri menetelmiä, kuten tietojenkalastelua ja viruksia.

Kryptopörssin julkistamassa tiedotteessa kerrotaan, että yhdellä kertaa hakkerit/kräkkerit siirsivät Binancesta pois 7000 bitcoinia (BTC:tä).

Binancen mukaan BTC:n siirto tapahtui niin sanotusta kuumasta lompakosta, ”hot walletista”, joka sisälsi tapahtumahetkellä noin 2 prosenttiyksikköä kaikesta Binancen hallussaan pitämästä BTC:stä.

Tunkeutujat väitetysti synkronisoivat hyökkäyksensä niin, ettei Binancessa havaittu useissa erillisissä käyttäjätileissä tapahtuneita transaktioita ja muita toimenpiteitä.

Tapahtuman johdosta Binance kehittää turvallisuuskäytäntöjään. Sinä aikana — juuri nyt — kenenkään Binancen käyttäjän ei ole mahdollista siirtää kryptovaluuttaa ulos Binancesta. Myös talletusten tekeminen on jäissä. Binance on siis tosiasiallisesti keskeyttänyt toimintansa, ja arvelee keskeytyksen kestävän noin viikon ajan.

Salaliittoteoria

Twitterissä 7. toukokuuta 2019 avattiin käyttäjän @gaborgurbacks tilillä äänestys, johon on tätä uutista kirjoitettaessa oli osallistunut jo useita satoja twitteriläisiä. Äänestyksessä käyttäjät voivat valita mikä on todellinen syy Binancen tieto- ja bitcoin-vuodolle. Kyselyn vaihtoehdot ovat:

  1. Ulkomainen tiedustelupalvelu
  2. Ulkopuolinen hakkeri/ryhmä
  3. Sisäpiirin keikka/vuoto
  4. Jokin muu

Yli 50 prosenttia äänestäjistä valitsi vaihtoehdon numero 3. Kysely sulkeutuu ensi viikon tiistaina.

(Lähde)

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/99. Sivua on katsottu 763 kertaa.

Binance kertoo menettäneen 7000 BTC:tä hakkereille on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita