Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

19.12.2017: Coinbase otti Bitcoin Cashin käyttöön

Suurin yhdysvaltalainen kryptovaluutan markkinapaikka, Coinbase.com, julkaisi 19. joulukuuta 2017 odottamatta uuden Bitcoin-variantin, Bitcoin Cashin. Bitcoin Cash (BCH) on nyt yksi niistä merkittävimmistä kryptovaluutoista, joita voi myydä, ostaa ja lähettää suoraan Coinbasen käyttäjätilin kautta. Bitcoin Cashin lisäksi harvoihin ja valittuihin lukeutuu tietenkin alkuperäinen Bitcoin, mutta myös Ethereum ja Litecoin. Niiden euromääräiset hinnat ovat tätä juttua kirjoitettaessa Bitcoinille 14 626 EUR, Ethereumille 688 EUR, Litecoinille 278 EUR ja Bitcoin Cashille 2945 EUR.

Bitcoin Cash perustuu Bitcoinin uuteen haaraan, joka muodostui 1. elokuuta 2017. Aikaisemmin Coinbase oli tiedottanut laittavansa Bitcoin Cashin valikoimaansa alkuvuodesta 2018. Mahdollinen syy uuden valuutan julkaisemiseen selittyy Bitcoinin (BTC) arvaamattomalla hintakehityksellä, joka eilen ennen BCH:n ilmestymistä oli korkeimmillaan 16 000 euron pinnassa. BCH:n ilmestyttyä BTC putosi 13 000 euroon, mutta on jälleen ryhtynyt nousemaan. Samaan aikaan BCH ilmestymisensä aikaan oli noin 2000 EUR arvoinen, ja päivää myöhemmin se lähentelee 3000 euron tasoa.

Coinbasen 30 miljoonaa asiakasta ovat aiheuttaneet tulvan, jonka johdosta Coinbaseen tehdyt SEPA-pankkisiirrot viivästyvät kaksi tai kolme työpäivää.

Mitä Bitcoin Cash tarkoittaa?

Koska Bitcoin Cash on alkuperäisen Bitcoinin haarautuma (engl. fork), ovat monet Bitcoinia omistavat henkilöt ovat myös Bitcoin Cashin omistajia. Edellinen väite pitää kutinsa haarautumispisteeseen asti. Haarautumispiste on Bitcoinin blokkinumero 478558, ja samalla logiikalla Bitcoin Cashin ensimmäinen blokki on 478559.

BCH:n tekijät haluavat tarjota omistajilleen seuraavia etuja aitoon ja alkuperäiseen BTC:hen nähden:

  • transaktiot tapahtuvat sekunneissa ja vahvistukset minuuteissa.
  • verkko ei ole yhtä ruuhkainen kuin Bitcoinissa.
  • transaktioiden allekirjoitukset käyttävät uudenlaista suojausjärejstelmää.
  • louhijoiden kannalta vaikeusasteen algoritmi tarjoaa suojaa hashraten heittelyltä.

Sekaannuksia

Koska Bitcoin Cash on täysin uusi nimi kryptovaluuttojen markkinoilla eikä sitä hallitse kukaan tietty taho, sen valuuttakoodi on vielä heitteillä. Coinbase käyttää Bitcoin Cashista valuuttakoodia BCH, mutta osa lompakoista ja markkinapaikoista käyttää koodia BCC, mutta ISO 4217 -yhteensopiva valuuttakoodi on XBC.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/59. Sivua on katsottu 1559 kertaa.

Coinbase otti Bitcoin Cashin käyttöön on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita