Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

15.12.2017: "Bitcoin on suuri huijaus", arvelee Jordan Belfort

Jordan Belfort tunnetaan Wall Streetillä 1990-luvulla toimineena pörssimeklarina, jonka Yhdysvaltain oikeus totesi syyllistyneen väärennöstyyppisiin rikoksiin ja markkinoiden manipulointiin. Jordan Belfort kommentoi Financial Timesille, että Bitcoin — ja mahdollisesti muutkin kryptovaluutat — ovat minä hetkenä tahansa puhkeava kupla.

Hän arvelee, ettei noin 85 prosentilla Bitcoiniin sijoittavista henkilöistä ole pahoja tarkoitusperiä, mutta ongelman muodostavat ne viisi tai 10 prosenttia käyttäjistä, joilla on vilunkipeli mielessä.

Belfort vertaa kryptovaluuttoja parin vuosisadan takaiseen tulppaanimaniaan Alankomaissa. Eräiden tulppaanisipuleiden arvo kohosi niin korkeiksi, ettei tavallinen työläinen olisi kyennyt ostamaan yhtä ainoaa tulppaania vaikka hän olisi paiskinut töitä sitä varten 10 vuotta tai enemmänkin.

Jordan Belfort on vakuuttunut Bitcoinin olevan kupla, joka puhkeaa. Kuplan seuraavassa vaiheessa hän arvelee kryptovaluutan arvon nousevan pilviin, sitten on pieni pudotus, sitten sen arvo nousee edelleen, ja sitten viimeisessä vaiheessa se tippuu alas kuin tiiliskivi.

Keinottelija veikkaa hyvin kurinalaisten yksilöiden kykenevän voivan tehdä rahaa pienen aikaikkunan sisällä. Hänen omien kokemustensa mukaan ongelma senkaltaisessa toiminnassa on, ettei ole ihmisluonnolle tyypillistä luopua jostakin kun sen jonkin kanssa menee oikein hyvin.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/55. Sivua on katsottu 1411 kertaa.

"Bitcoin on suuri huijaus", arvelee Jordan Belfort on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita