Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

11.12.2017: Saxo Groupin törkeät ennusteet vuodelle 2018: BTC tippuu

Tanskalaisella Saxo Groupilla on viime vuosina ollut tapana vuoden lopussa julkaista finanssimaailman “törkeitä ennusteita” seuraavalle vuodelle. Vuodelle 2018 Saxo povaa useita floppeja: Japanin pankki menettää kyvyn hallita rahapolitiikkaansa, Itävalta-Unkari yrittää onneaan saada nykyistä enemmän vaikutusvaltaa Euroopan Unionissa, Bitcoiniin sijoittaneet tahot luopuvat omistuksistaan kun valtiovallat kiristävät otettaan kryptovaluutoista, ja muun muassa että naissukupuolta edustavien toimitusjohtajien määrä Fortune 500 -yrityksen listalla tulee olemaan yli 60 prosenttia.

Bitcoinit.netin lukijoiden kannalta kiinnostavin edellä summatuista ennusteista on Kay Van-Petersenin ja Jacob Pounceyn kirjoittama artikkeli “Bitcoin is thrown to the wolves”. Otsikon alla maalataan uhkakuva, jonka Venäjä yhdessä Kiinan kanssa aiheuttavat niin bitcoineihin kuin muihinkin kryptovaluuttoihin sijoittaneille tahoille.

Saxon mukaan Bitcoinin arvo nousee ennätyskorkeuksiin vuonna 2018 — se tulee olemaan yli 60 000 Yhdysvaltain dollaria ja sen markkinaosuus tulee olemaan yli triljoona Yhdysvaltain dollaria. Sitten ilmiöltä vedetään matto jalkojen alta, kun Venäjä sekä Kiina erikseen tai yhteistoimin ryhtyvät vastatoimiin. Molemmat valtiot suhtautuvat kotimaissaan vihamielisesti sellaisiin kryptovaluuttoihin, joita ne eivät pysty tehokkaasti kontrolloimaan. Molemmat valtiot saattavat kieltää muiden kuin valtion siunaamien instanssien suorittaman louhimisen. Ne voivat vedota esimerkiksi ympäristöhuoliin ja uskomattoman suureen sähkönkulutukseen. Kiinan Saxo arvelee perustavan oman kryptovaluuttansa, sellaisen, jonka louhiminen vie vähemmän energiaa kuin esimerkiksi Bitcoinin louhiminen.

Artikkelin lopussa Saxo ennustaa Bitcoinin romahtavan vuonna 2018 ja jatkavan vuonna 2019 olemassaoloaan noin 1000 USD:n arvoisena.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/66. Sivua on katsottu 1549 kertaa.

Saxo Groupin törkeät ennusteet vuodelle 2018: BTC tippuu on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita