Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

16.2.2018: Pac-Manin ja Space Invadersin tekijä Atari luo oman kryptovaluutan

Takavuosikymmenien suosituimpia videopelejä, kuten Pac-Manin ja Space Invadersin, tehnyt pelifirma Atari sai pörssiarvonsa kaksinkertaistumaan uutisoimalla ensin kaksi viikkoa sitten*, ja sen jälkeen uudelleen viime viikolla suunnitelmistaan osallistua kahden uuden kryptovaluutan luomiseen. Ranskalainen yritys lainasi maineikkaan nimensä Gibraltarilta toimivalle Infinity Networksille tarkoituksena luoda sen avulla Atari Token -niminen kryptovaluutta. Atari miettii samaan aikaan mahdollisuuksia yhteistyökuvioiden laajentamiseksi nettikasinovalmistaja Pariplayn kanssa. Pariplayn kanssa Atari pohtii, josko he voisivat myöhemmin kuluvana vuonna luoda toisen kryptovaluutan, Pong Tokenin.

Atari Token

Atari Token ei ole aivan uusi juttu, sillä Atari on aikaisemmin käyttänyt sitä nimeä mikrotransaktioissa. Ei ole vielä varmaa tarkoittaako kryptovaluuttapohjaisen Atari Tokenin perustaminen sitä, että olemassa olevat mikromaksut säilyttävät jollain tavalla arvonsa.

Atari Token on ollut olemassa ainakin seitsemän vuoden ajan. Se on palkinto-ohjelma, jolla pelaajat voivat ostaa pelin sisällä jotakin sisältöä. Kyseinen Atari Token -järjestelmä on ollut käytössä useissa Atarin peleissä. Sellaiset “tokenit” säilötään pelaajan käyttäjätiliin, eivätkä ne vanhene.

Atarin pörssikurssi 2014–2018.
Lähde: Google.

Reutersin mukaan Atarin (ATAR PA) osake Pariisin pörssissä oli 16.2. arvoltaan 0,76 euroa kappaleelta. Kurssiin tuli tiukka piikki 15.2., jolloin osake oli korkeimmillaan noin 0,95 euroa kappaleelta. Atarin markkina-arvo on Reutersin mukaan 189 miljoonaa euroa.

*) Atarin pörssitiedote päivämäärältä 8.2. aiheutti ensimmäisen kurssipompun, ja toisen kerran se pomppasi toissapäivänä medianäkyvyyden johdosta.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/75. Sivua on katsottu 2139 kertaa.

Pac-Manin ja Space Invadersin tekijä Atari luo oman kryptovaluutan on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita