Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

15.2.2018: Coinbasen epäillään joutuneen hakkeroiduksi

Yhdysvalloista käsin toimiva Coinbase on vielä toistaiseksi maailman suosituin nettipalvelu, jonka välityksellä voi ostaa, myydä ja lähettää bitcoineja, ethereumeja ja litecoineja. Palvelu on mainittu muun muassa arvostetussa The Wall Street Journalissa ja sitä käyttää yli 10 miljoonaa asiakasta 32 eri maasta, mukaan lukien Suomesta.

Coinbasella on Reddit-keskustelupalstalla oma alueensa. Sinne on viime tunteina — tämä Bitcoinit.netin juttu kirjoitettiin 15.2.2018 iltakymmenen aikaan — tullut useilta henkilöiltä hälyyttäviä ilmoituksia. Niissä on sama jutun juoni: Coinbase on veloittanut moninkertaisesti palvelun kautta tehdyistä transaktioista.

Eräät käyttäjät, kuten nimimerkki thepokernit, kirjoittaa Coinbasen veloittaneen häneltä 17 kertaa 1000 USD:n transaktiokulun. Hän kirjoittaa olevansa nyt virallisesti vararikossa, ja ajattelee tuplaveloituksen olevan mahdollisesti ymmärrettävissä Coinbasen “virheenä”, mutta 17-kertainen veloitus on osoitus hakkeroinnista.

Coinbasen työntekijäksi ilmoittautunut käyttäjä justin_coinbase toteaa Reddit-säikeessä nimimerkille thepokernit, että he tutkivat käyttäjiltään saamiaan ilmoituksia odottamattomista luotto- tai suoraveloitusmaksuista, ja he myöntävät odottamattomia veloituksia tulevan heidän maksuvälittäjänsä verkostosta. Kyseinen työntekijä vakuuttaa, etteivät sellaiset moninkertaiset veloitukset ole “Coinbasen parhaan tiedon mukaan” pysyviä, vaan ne tullaan aikanaan hyvittämään.

Nimimerkki ipizi kirjoittaa Redditissä voittaneen tässä veloituskilpailussa täyspotin: häneltä on transaktiosta veloitettu 50 kertaa — noin 67 000 USD:n edestä. Hän kertoo sulkeneensa sen johdosta pankkitilinsä, poistaneensa Coinbasen käyttämistään palveluista ja ottaneensa yhteyttä lakimieheensä.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/74. Sivua on katsottu 1353 kertaa.

Coinbasen epäillään joutuneen hakkeroiduksi on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita