Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

7.3.2018: Sierra Leonen tasavallassa äänestettiin presidenttiä blockchainilla

Sierra Leonen viimeisin presidentti Ernest Bai Koroma hoiti tehtäväänsä kaksi presidenttikautta — yhteensä 10 vuotta. Se on perustuslain mukaan pisin aika, jona kansalainen voi pysyä presidentin virassa. Nyt tuon länsiafrikkalaisen maan kansalaiset saivat valita 16:sta kandidaatista haluamansa ja antaa hänelle äänensä digitaalisesti. Sveitsiläinen Agora-yritys tarjosi mahdollisuuden Sierra Leonen läntisen alueen asukkaille äänestää blockchain-teknologiaan perustuvalla elektronisella tavalla.

Agora haluaa laajentaa tämän jälkeen toimintaansa muualla Afrikassa. Yrityksen edustajan mukaan elektroninen äänestys tulee olemaan tavanomaista äänestystapaa edullisempi afrikkalaisille maille, sillä sellaiseen menetelmään ei tarvita paperia, ja toisaalta se myös vähentää korruptoituneiden poliitikkojen toteuttaman väkivallan määrää.

Seuraava Sierra Leonen presidentti on läntisen äänestysalueen tulosten mukaan Samura Kamara, joka keräsi 54,71 prosenttiyksikköä äänistä. Toiselle sijalle ylsi noin 32 prosenttia äänistä haalinut Julius Bio.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/80. Sivua on katsottu 1410 kertaa.

Sierra Leonen tasavallassa äänestettiin presidenttiä blockchainilla on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita