Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

9.5.2018: Electrum Pro -lompakko varastaa "siemenet"

Electrum tarkoittaa suosittua Bitcoin-lompakkoa. Kyseessä on tietokoneohjelma, jonka sisälle voi säilöä tiedot hallussa olevista bitcoineista. Tämän nettilompakon suosiota ja nimeä hyödynnetään Electrum Pro -nimisessä tietojenkalasteluohjelmassa. Electrum Pro varastaa käyttäjän luoman nettilompakon “siemenen” ja siirtää sen nettiin osoitteeseen https://www.electrum.com/checkversioninfo.php. Näin ollen jokainen Electrum Pro’n asentanut käyttäjä luovuttaa tietämättään avaimet Bitcoin-lompakkoonsa.

Mistä tunnistaa Electrum-väärennöksen?

Aito ja alkuperäinen Electrum-lompakko on ladattavissa nettiosoitteesta electrum.org. Väärennöstä, tai paremminkin huijausta, tyrkytetään .com-päätteisessä nettiosoitteessa (siis osoitteessa: electrum.com).

Mikä se “siemen” on?

Sellainen siemen tarkoittaa lompakon salasanan luomisen yhteydessä muodostettavaa satunnaisten merkkien jonoa. Merkkijono on tyypillisesti sekoitus lähes satunnaisesti valittuja sanoja. Lompakko-ohjelman ollessa englanninkielinen ovat siemensanatkin tyypillisesti englanninkielisiä. Käyttäjä voi usein itse ripotella siemenen joukkoon haluamiaan sanoja. Siemen parantaa lompakon tietoturvaa, mutta se voi myös mahdollistaa hukkuneen salasanan palauttamisen — kunhan siemen on tiedossa.

Tämän jutun lähde on alkuperäisen Electrum-ohjelman Github-hakemistossa julkaistu selvitys havaitusta huijauksesta.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/84. Sivua on katsottu 1304 kertaa.

Electrum Pro -lompakko varastaa "siemenet" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita