Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

27.2.2018: Bill Gates ei pidä kryptovaluutoista niiden tarjoaman anonymiteetin vuoksi

Suljetun ohjelmakoodin käyttöjärjestelmästä Microsoft Windowsista parhaiten tunnettu, ja sillä omaisuutensa tehnyt, Bill Gates paljasti tiistaina keskustelupalsta Redditissä olevansa kryptovaluuttoja vastaan. Hän isännöi eräänlaista Kysy ja vastaa -palstaa, jossa keskustelijat voivat esittää hänelle kysymyksiä, ja joihin Gates parhaansa mukaan kirjoitti vastauksia. Kun häneltä kysyttiin mielipidettä kryptovaluutoista, paljasti vastaus Gatesin tuntevan kyseisen teknologian ainakin pääpiirteittäin:

The main feature of cryptocurrencies is their anonymity. I don't think this is a good thing. The government's ability to find money laundering and tax evasion and terrorist funding is a good thing.

Right now cryptocurrencies are used for buying fentanyl and other drugs so it is a rare technology that has caused deaths in a fairly direct way. I think the speculative wave around ICOs and cryptocurrencies is super risky for those who go long.

Suomeksi sanottuna hän katsoo kryptovaluuttojen tärkeimmän ominaisuuden olevan niiden tarjoama kasvottomuus, eikä hän pidä sitä hyvänä asiana. Hän pitää parempana jos valtiovalta pystyy puuttumaan rahanpesuun ja veronkiertoon, sekä terroristien toiminnan rahoittamiseen. Tällä hetkellä Gates arvelee kryptovaluuttoja käytettävän fentanyylin ja muiden huumaavien aineiden ostamiseen — samaan lauseeseen hän ynnää eriskummallisen väitteen, että kyseinen kryptovaluuttateknologia on harvinaisuus omalla tavallaan: se on aiheuttanut kuolemia melko suoralla tavalla.

Windows 10 osoittaa Gatesin suhtautumisen anonymiteettiin

Microsoft-ohjelmistokehitysyhtiön tuoreimpia myyntiartikkeleita on käyttöjärjestelmä Windows 10. Se on de facto spyware-, eli vakoiluohjelma, joka seuraa käyttäjän toimia. Käyttöjärjestelmä tallentaa esimerkiksi näppäimistön painalluksia ja ääntä. Kirjaamansa tiedot se yrittää lähettää Internetiin. Käyttäjä on ohjelmistolisenssin puitteissa sallinut “telemetrian” lähettämisen esimerkiksi Mirosoftille.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/78. Sivua on katsottu 1327 kertaa.

Bill Gates ei pidä kryptovaluutoista niiden tarjoaman anonymiteetin vuoksi on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita