Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 51880,18 EUR
100 EUR ≈ 0,0019 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

7.2.2014: Mt. Gox suurissa vaikeuksissa

Bitcoinien vaihtamiseen erikoistunut Mt. Gox perustettiin vuonna 2010 Japanin pääkaupungissa Tokiossa. Se on suurimpia Bitcoinien vaihtamiseen erikoistuneita palveluita, ja se on kokenut vastoinkäymisiä aikaisemminkin, kuten kesäkuussa 2011. Tuolloin tietoturvaongelma johti bitcoinin arvon putoamiseen Mt. Goxissa — väitetysti hakkerin suorittaman toimenpiteen vuoksi.

Tämänkertainen ongelma on kuitenkin jo marraskuussa 2013 käynnistynyt tapahtumaketju, josta ensimmäisenä suurelle yleisölle uutisoi Wired Magazine. Se kertoi kuinka Mt. Goxin asiakkaat ovat joutuneet odottelemaan rahojensa saamista käyttäjätileiltään viikkojen, jopa kuukausien, ajan. Vastoinkäymisten purje pullistui täytteen mittaansa helmikuussa 2014, kun kaikki bitcoinien ulosvedot Mt. Goxissa jäädytettiin.

Julkaisemassaan lehdistötiedotteessa, jonka Mt. Gox tarjosi julkisuuteen 10.2.2014, yritys kertoi ongelman johtuvan bitcoinissa olevasta bugista, tietoturvaongelmasta. Bitcoinien siirtäminen Mt. Goxista ulos on jäissä eikä yritys ole vielä kyennyt varmistamaan milloin ongelma saadaan korjatuksi. Yritys on joutunut turvallisuusuhkien vuoksi muuttamaan toimipaikkansa uuteen osoitteeseen.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/45. Sivua on katsottu 3241 kertaa.

Mt. Gox suurissa vaikeuksissa on saanut pisteet 7,5 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 2 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita