Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

13.3.2020: Osa Maker DAO:n Collaterized Debt Position (CDP) -sijoittajista menetti 100% omistuksistaan

MKR, DAO, Dai, ETH, CDP, SAI, Keeper — tarpeettoman monimutkainen kirjainlyhenteiden viritys yllätti sijoittajat.

Maker DAO, joka luultavasti toivoo nimestään käytettävän yksinkertaisempaa muotoa Maker, hyödyntää Ethereumin lohkoketjua pyrkimyksenään taata ja vakauttaa Makerin kanssa käsikynkkää kulkevan Dai-virtuaalivaluutan arvonvaihtelu.

Dai

Dai:n arvon toivotaan olevan samansuuntainen Yhdysvaltain dollarin (USD:n) kanssa. Dai:n arvoa ei ole sidottu USD:hen eikä sen arvo toisaalta ole myöskään vapaasti kelluva. Dai ikään kuin ”elää” Ethereumin sisällä. Dai:sta on siis pyritty luomaan niin kutsuttu vakaakolikko. Sen hinnan nousuja ja laskuja pyritään tasoittamaan Makerin omalla MRK-virtuaalivaluutalla, tai paremminkin sitä omistavien henkilöiden tekemillä päätöksillä.

SAI

Single Collateral DAI (SAI) -nimistä kryptovaluuttaa voi luoda sijoitusmielessä Maker DAO:n Collateralized Debt Position (CDP) -palvelun kautta. SAI:n luominen edellyttää tällä hetkellä Ethereum-lohkoketjun omaa virtuaalivaluuttaa, ETH:ta. ETH lukitaan CDP:hen siksi aikaa kunnes sijoittajan SAI on luotu.

Tämän tarpeettoman monimutkaisen sopan makuun päässeistä sijoittajista osa on viimeisen vuorokauden aikana menettänyt koko sijoituksensa. Eräs keskustelupalsta Redditiin koettelemuksistaan kirjoittanut henkilö, nimimerkki BitBurst, kertoi menettäneensä CDP:n kautta sata prosenttia siihen lukitsemastaan ETH-virtuaalivaluutasta. Menetetyn sijoituksen määrä oli 1713 ETH ja kirjoittajan mukaan se vastasi hänen kuuden vuoden työpanosta. Kaiken kaikkiaan sijoittajat menettivät virtuaalivaluuttaa noin 4,5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin edestä. Se oli mahdollista kun eräät niin sanotut Keeperit pystyivät ostamaan CDP:n Dai:n ETH:ta 50 kappaleen erissä lähes nollahintaan noin 3,5 tunnin ajan.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/109. Sivua on katsottu 481 kertaa.

Osa Maker DAO:n Collaterized Debt Position (CDP) -sijoittajista menetti 100% omistuksistaan on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita