Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

25.6.2018: Microsoft aikoo hyödyntää blockchainia maksaessaan pelikehittäjille

Australialainen uutissivusto iTnews julkaisi 25. kesäkuuta uutisartikkelin, jossa kerrotaan ohjelmistoyritys Microsoftin kehittävän blockchain-teknologiaan perustuvaa, mahdollisimman automatisoitua, maksujärjestelmää maksaakseen rojaltit pelikehittäjille.

Microsoft tekee yhteistyötä EY:n kanssa kehittääkseen maksujärjestelmän, joka perustuu Quorumin lohkoketjuprotokollaan, ja Microsoftin omaan Azure-pilvipalveluinfraan. Järjestelmän pyrkimys on hoitaa nyt manuaalisesti käsiteltävät rojalttimaksut luovan työn tekijöille. Sellaisia tekijöitä ovat esimerkiksi muusikot ja pelikehittäjät.

“Älykkäisiin sopimuksiin” perustuva toteutus mahdollistaa maksujen laskemisen reaaliaikaisesti. Se nopeuttaa merkittävästi transaktioiden käsittelyaikaa. Microsoft pyrkii ottamaan järjestelmän käyttöön aluksi omissa palveluissaan — se tarkoittaa tuhansia yhteistyökumppaneita ja miljoonia transaktioita joka päivä.

Mikä Quorum?

Suurpankki J.P. Morganin hallinoima, mutta avoimeen lähdekoodiin perustuva, Quorum on eräs Ethereumin versio. Quorumilla voi J.P. Morganin mukaan käsittelemään yksityisiä transaktioita tunnettujen vastaanottajien keskuudessa hyvin nopealla vauhdilla.

Mikä “älykäs sopimus”?

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen, siis ETLAn, artikkeli syyskuulta 2016, nimeltään Älykäs sopimus — Miten blockchain muuttaa sopimuskäytäntöjä?, summaa selkein sanoin mitä kyseisellä uustermillä tarkoitetaan: […] älykäs sopimus on ohjelmointikoodille rakentuva, itsensä toteuttava tietokoneohjelma.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/87. Sivua on katsottu 4724 kertaa.

Microsoft aikoo hyödyntää blockchainia maksaessaan pelikehittäjille on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita