Bitcoinit.net

1 BTC ≈ 45668,75 EUR
100 EUR ≈ 0,0022 BTC

Bitcoinin vaiheiden arkisto

Olet täällä: Bitcoinin vaiheet

9.1.2009: Bitcoin 0.1 julkaistaan

Satoshi Nakamoto julkaisi perjantaina 9. tammikuuta 2009 Bitcoinin ensimmäisen kehitysversion. Tuolloin hän summasi Bitcoinin seuraavasti: uusi elektroninen rahasysteemi, joka hyödyntää P2P-verkkoa kaksoisveloituksen estämiseen, ja joka on täysin hajautettu ilman serveriä tai keskusviranomaista.

Bitcoinin ensimmäinen versio laitettiin ladattavaksi SourceForgeen. Nakamoto ohjeisti ohjelmiston asentamisen tapahtuvan yksinkertaisesti purkamalla ladattu paketti hakemistoksi ja suorittamalla BITCOIN.EXE-tiedosto, joka suorittamisen jälkeen yhdistää automaattisesti muihin solmuihin (node).

Versiota 0.1 Nakamoto kutsui alpha-vaiheessa olevaksi ja kokeelliseksi julkaisuksi, jonka toimintavarmuutta ei voida taata. Bitcoin-valuutan saamisessa hän antoi kaksi eri vaihtoehtoa: pyytää Bitcoineja joltakulta, tai käynnistämällä ohjelman asetuksista valuutan louhiminen. Alussa louhimisen vaikeusaste oli Nakamoton mukaan “naurettavan” helppo, jotta alkuvaiheessa tyypillinen PC-tietokone voi luoda kolikoita vain muutamissa tunneissa. Kilpailun kasvaessa, hän totesi, systeemin säätyvän automaattisesti niin, että vaikeustaso muuttuu hankalammaksi.

Nakamoton Bitcoin 0.1:ssä kolikkoja päätyvän jakeluun yhteensä 21 000 000 kappaletta, siis 21 miljoonaa kappaletta. Niiden verkon solmuihin päätyvä määrä puolittuu jokaisen neljän vuoden välein niin, että ensimmäisen neljän vuoden aikana solmuista löytyy 10,5 miljoonaa kolikkoa, sitä seuraavien neljän vuoden aikana 5,25 miljoonaa, sen jälkeen 2,62, sitten 1,31 ja niin edelleen. Kun louhittavia kolikoita ei enää ole, Bitcoin-systeemi voi tukea transaktioiden välillä veloituksia tarpeen vaatiessa.

Tämä on vuoden Bitcoin-tapahtuma. Sivun lyhyt kestolinkki on bitcoinit.net/5. Sivua on katsottu 2931 kertaa.

Bitcoin 0.1 julkaistaan on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Muistiinpano on arvosteltu 1 kertaa.

Viimeisimpiä Bitcoinin vaiheita